Domowy poradnik domowy

czyli sekrety młodej gospodyni

Wpis

sobota, 09 stycznia 2016

Bułka z pieczarkami

Prosta, szybka i smaczna przekąska, nawet dla największych głodomorów :)

na 3 porcje potrzeba:
3 bułki pszenne
40 dag pieczarek
mała cebula
1 mozzarella
majeranek, sól, pieprz
masło

Pieczarki i cebulę obieramy. Rozgrzewamy patelnię. Szatkujemy cebulę i wrzucamy na patelnię bez dodawania tłuszczu. Na niskim ogniu opiekamy ją 1 minutę, by potem dodać ok. 3 łyżki masła. Pieczarki skrajamy w drobne ósemki i kiedy cebula się już zeszkli, dodajemy je na patelnię, podlewając odrobiną przegotowanej wody. Można przykryć na początek patelnię, zostawiając ujście dla pary wodnej i przykrych zapachów :) Gdy pieczarki zaczną wydzielać wodę, odkryć całkowicie i dusić na małym ogniu. Pod koniec dodać mozzarellę skrojoną w kostkę, majeranek, sól i pieprz według uznania. Przemieszać wszystko i gdy mozzarella zacznie się ciągnąć, wyłączyć ogień.

Bułki nadkroić i wydrążyć. W puste miejsce wepchnąć farsz, a następnie "zamknąć" bułkę wcześniej wydrążonym miąższem.

DSC04762DSC04763

Wychodzi naprawdę pyszne!

Smacznego :)

Doma

P.S. Zachęcam do polubienia mnie na Facebooku :)

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
tealover90
Czas publikacji:
sobota, 09 stycznia 2016 14:12

Polecane wpisy