Wpis
Prosta, szybka i smaczna przekąska, nawet dla największych głodomorów :)
na 3 porcje potrzeba:
3 bułki pszenne
40 dag pieczarek
mała cebula
1 mozzarella
majeranek, sól, pieprz
masło
Pieczarki i cebulę obieramy. Rozgrzewamy patelnię. Szatkujemy cebulę i wrzucamy na patelnię bez dodawania tłuszczu. Na niskim ogniu opiekamy ją 1 minutę, by potem dodać ok. 3 łyżki masła. Pieczarki skrajamy w drobne ósemki i kiedy cebula się już zeszkli, dodajemy je na patelnię, podlewając odrobiną przegotowanej wody. Można przykryć na początek patelnię, zostawiając ujście dla pary wodnej i przykrych zapachów :) Gdy pieczarki zaczną wydzielać wodę, odkryć całkowicie i dusić na małym ogniu. Pod koniec dodać mozzarellę skrojoną w kostkę, majeranek, sól i pieprz według uznania. Przemieszać wszystko i gdy mozzarella zacznie się ciągnąć, wyłączyć ogień.
Bułki nadkroić i wydrążyć. W puste miejsce wepchnąć farsz, a następnie "zamknąć" bułkę wcześniej wydrążonym miąższem.
Wychodzi naprawdę pyszne!
Smacznego :)
Doma
P.S. Zachęcam do polubienia mnie na Facebooku :)
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |