Domowy poradnik domowy

czyli sekrety młodej gospodyni

Wpis

niedziela, 01 listopada 2015

Wege pasta z awokado i kiełkami

Świetna alternatywa dla tradycyjnych (i nudzących się) kanapek z serem. Można wykonać wersję zarówno wegetariańską jak i wegańską.

Składniki
1 dojrzałe awokado
kilka łuskanych pestek dyni
kilka kropel oleju lnianego
trochę siekanego koperku
sól
kilka kropel soku z cytryny
kiełki np. brokuła
opcjonalnie 1 jajko

W wersji z jajkiem najpierw gotujemy je na półtwardo i obieramy. Awokado obieramy, tniemy w paski i pozostawiamy w miseczce razem z pestką. Dodajemy resztę składników, (jajko siekamy w drobną kostkę), mieszamy. Wyciągamy pestkę i smarujemy kromki chleba.

20151101_08295712

Pyyyychaaa! 

Smacznego! :)

Doma

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
tealover90
Czas publikacji:
niedziela, 01 listopada 2015 09:25

Polecane wpisy