Domowy poradnik domowy

czyli sekrety młodej gospodyni

Wpis

sobota, 19 października 2013

Pikantna zupa pomidorowa

Tym razem bez zdjęcia, ale myślę, że nie jest ono konieczne ;)

Składniki na 5 porcji

włoszczyzna
20 dag wołowiny (np. rostbef)
1 kg pomidorów
natka pietruszki

papryczka piri piri

Ugotować rosół na wołowinie. Pomidory sparzyć i smażyć na dużej patelni, często mieszając. Bulion posolić, dodać włoszczyznę, pociętą papryczkę, a pomidory podgrzewać tak długo, aż odparuje znaczna część wody.

Gdy to nastąpi, dodać pomidorową pulpę do zupy, zagotować i zdjąć z ognia.
Podawać, posypując natką pietruszki.

Wychodzi delikatna i lekko ostra :)

Smacznego!

Doma:)

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
tealover90
Czas publikacji:
sobota, 19 października 2013 13:03

Polecane wpisy

  • Zupa fasolowa na boczku

    Ostatni wyjazd na wschód Europy zaowocował inspiracjami kulinarnymi np. w postaci mieszania fasoli i kapusty, czego nigdy nie zwykłam robić oraz dodania ka

  • Wegańska zupa krem z dyni na mleku kokosowym

    Oooo tak, zupa dyniowa wywołuję masę pozytywnych skojarzeń, ale zupa na mleku kokosowym! To dopiero jest coś! Bardzo wszystkich zachęcam do wypróbowania przepis

  • Grochówka

    Nadeszła jesień, czas na klasyczną zupę grochową :) Zacznę od tego, że najlepiej ugotować ją dzień wcześniej, ponieważ najlepiej smakuje, gdy przeniknie wszystk