Domowy poradnik domowy

czyli sekrety młodej gospodyni

Wpis

niedziela, 28 października 2012

Polędwica z indyka w miodzie i ziołach

Niedziela, więc można poeksperymentować. Efekt baaardzo mnie zadowolił :)

 

Składniki

1 polędwica z indyka
miód naturalny
zioła prowansalskie
oliwa do smażenia

Polędwicę pokroić na 2 lub 3 płaty. Nasmarować miodem, obsypać ziołami. Lepiej nie solić, bo mięso będzie twarde i mniej poczujemy smak naszych dodatków. Zostawić na 10-15 minut.

Oliwę rozgrzać na patelni, ułożyć mięso, przykryć, dusić ok. 10 minut z obu stron pod przykryciem. Dzięki temu polędwica wyjdzie bardzo krucha i miękka.

polędwica z indyka

Smacznego :)

Doma 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
tealover90
Czas publikacji:
niedziela, 28 października 2012 14:16

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz