Domowy poradnik domowy

czyli sekrety młodej gospodyni

Wpis

niedziela, 27 maja 2012

Kanapka z twarogiem i dżemem

Twaróg. Jedni jedzą na słodko, inni na słono...ja lubię obie formy :) Lubię twaróg sam w sobie.
Kupując go, warto pójść na ryneczek i poprosić o twaróg na wagę. Nie zawiera serwatki, więc nie jest taki ciapkowaty. Prawdziwy twaróg powinien być suchy i zbity.

Składniki na 2 kanapki:
2 kromki chleba
masło
100g twarogu
dżem np. wiśniowy

Smarujemy chleb, obkładamy twarogiem pokrojonym w plastry, smarujemy wierch dżememmmm...

i wgryzamy się w pyszną kanapkę :) Zdjęcie jest z internetu, bo rano nie miałam czasu zrobić własnego.

 

Doma 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
tealover90
Czas publikacji:
niedziela, 27 maja 2012 01:36

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • agattekh napisał(a) komentarz datowany na 2012/06/15 14:01:44:

    Również lubię obie formy i na słodko z dżemem, jak najbardziej mi pasuje :-)

Dodaj komentarz